Grand Hotel Monopole is een prima uitvalsbasis om Maastricht te ontdekken. Maastricht heeft vele gezichten en elk stadsdeel beschikt over typische kenmerken. Telkens een unieke sfeer, terug te vinden in de bebouwing en straten.

Wyck. Met de trein vanaf Valkenburg arriveert u in dit stadsdeel. Een mooiere kennismaking is nauwelijks denkbaar met op uw wandelroute richting Vrijthof vele exclusieve winkelbedrijven. Genieten.

Céramique. Vele moderne gebouwen van wereldberoemde architecten vind u in Céramique. Het meest bekend zijn ongetwijfeld het Bonnefantenmuseum en het Centre Céramique en het plein.

Het Vrijthof. De beste en grootste terrassen van Nederland met zicht op de Sint Servaasbasiliek en de statige
St. Janskerk. Aan uw rechterhand ligt het mooie Theater aan het Vrijthof en links het educatieve Museum aan het Vrijthof.

Het Stokstraatkwartier. In de Frans aandoende steegjes zie je nog restanten van het Romeinse verleden. Nu knusse straatjes met exclusieve winkels.

Het Jekerkwartier. Een bruisende en geliefde woonwijk, die wordt omgeven door het stadspark en de oude stadsomwal­lingen, gelegen aan de voet van de legendarische Pietersberg.